ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها

ساخت وبلاگ
به گزارش خبرگزاری ایمنا،
ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها از جمله مواد بسیار کاربردی است که آنچنان که باید نسبت به شناخت و آگاهی آن اقدامی صورت نگرفته است.
کمیسیون ماده صد قانون شهرداری در رسیدگی به انواع تخلفات ساختمانی صلاحیت ذاتی دارد؛ به این معنی که هیچ مرجعی حق رسیدگی به این تخلفات را ندارد و حتی دادگستری نیز به استناد صلاحیت عام خود از چنین صلاحیتی بهره مند نیست.
اهمیت موضوع به جهت آگاهی بخشی به عموم و پیشگیری از تخلفات ساختمانی مردم و ارتقای آگاهی شهروندان ما را بر آن داشت تا در نوشتاری که در ادامه از نظرتان می گذرد، پاسخ برخی از سؤالاتی را که در بین شهروندان متداول است ، از زبان"غلامعلی فیض اللهی- مدیرکمیسیون های ماده صد شهرداری اصفهان"  اطلاع رسانی کنیم.
کدام مرجع قضایی می تواند پروانه ساختمانی را ابطال کند؟
با توجه به اینکه در شورای اداری کشور ۱۵ سال پیش مصوبه ای صادر شد که پروانه های ساختمانی را به عنوان سند رسمی قلمداد کردند، به این صورت کسی نمی تواند پس از آنکه پروانه ای صادر شد (حتی شهرداری) آن را تغییر دهد چون این به عنوان سند رسمی قلمداد می شود مگر اینکه در قسمت اعمال تغییرات، در برگه به عنوان اصلاح پروانه انجام شود.
گاهی فردی گمان می کند پروانه ای که برای همسایه او صادر شده، خلاف صادر شده و از این رو به شهرداری مراجعه می کند، شهرداری هم متوجه می شود ولی شهرداری نمی تواند پروانه را ابطال کند بنابراین فرد می تواند در دیوان عدالت اداری شکایت کرده، مستندات خود را ارایه کند و در صورتی که دیوان هم تشخیص دهد پروانه خلاف صادر شده، می تواند دستور ابطال پروانه را صادر کند.
بنابراین تنها مرجع ابطال پروانه ساختمانی دیوان عدالت اداری است.
آیا مأموران شهرداری می توانند نسبت به تخریب ساختمان خلاف اقدام کنند؟
خود شهرداری یا مأموران رأساً نمی توانند بدون حکم کمیسیون ماده صد اجرای رأی کند و حتماً باید توسط این کمیسیون رأی صادر شده باشد .
 تا زمانی که رأی دست مأموران اجرایی نباشد و فرجه قانونی نگذشته باشد، شهرداری نمی تواند اقدام به تخریب کند. اینکه مشاهده می شود گاهی برای اجرای حکم تخریب از نیروی انتظامی یا دادستانی نفر آورده می شود، به خاطر این نیست که شهرداری حکم تخریب ندارد بلکه برای پیشگیری از بروز مشکلات احتمالی این کار انجام می شود.
شهرداری در گزارش خود به کمیسیون ماده صد برای پرونده ام رأی "جریمه" اما کمیسیون رأی "تخریب" صادر کرده ، چرا کمیسیون با توجه به رأی شهرداری دستوری برای جریمه صادر نکرده است؟
کمیسیون ماده صد مرجع مستقلی است و با توجه به تخلفی که صورت گرفته به پرونده رسیدگی می کند . در شهرداری فقط درخواست مورد بررسی قرار می گیرد اما مرجع صادر کننده حکم کمیسیون ماده صد است.
اعضای کمیسیون ماده صد با توجه به محتویات پرونده و با توجه به محتویات تخلف صورت گرفته رأی صادر می کنند؛ حال اینکه شهرداری در بخشی درخواست جریمه یا تخریب کند، به عنوان پیشنهاد یا خواسته شهرداری است نه به منزله الزام در اجرای درخواست!، به همین دلیل در بسیاری از موارد درخواست های تخریب شهرداری در کمیسیون ماده صد رأی برائت می گیرد و یا اگر درخواست جریمه داده باشد ، ممکن است رأی تخریب صادر شود. این تصمیم گیری بنا به تشخیص کمیسیون ماده صد است .
 
 
گروه مهندسی ساختمان آرمان...
ما را در سایت گروه مهندسی ساختمان آرمان دنبال می کنید

برچسب : ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها,ماده 100 قانون شهرداری ها,ماده 100 قانون شهرداری ها,pdf,ماده 100 قانون شهرداري ها,دانلود ماده 100 قانون شهرداری ها,تبصره 7 ماده 100 قانون شهرداری ها,کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری ها,متن ماده 100 قانون شهرداری ها,تبصره 8 ماده 100 قانون شهرداری ها,تبصره های ماده 100 قانون شهرداری ها, نویسنده : arman-esfa بازدید : 229 تاريخ : شنبه 20 شهريور 1395 ساعت: 12:18